Sortiment

Kompletní prezentaci výrobkového portfolia si můžete stáhnout ve formátu PDF zde

Bionis

je řada kvasničných extraktů získaných fermentací kvasinek druhu ,Saccharomyces cerevisiae.

Bionis zvýrazňuje původní chuť, dává jí bohatší „tělo“ s přirozeným Umami profilem. Všechny kvasničné extrakty Bionis jsou přírodní a GMO Free.

Jednotlivé druhy kvasničných extraktů Bionis mají různý obsah soli, nukleotidů a aminokyselin. Tím tvoří pestrou paletu použitelnosti v téměř každé potravinářské oblasti.

Typické aplikace: polévky (i krémové), omáčky, bujóny, kořenící směsi, slané pečivo a chuťovky, masné výrobky, výrobky z rajčat a samozřejmě hotová jídla.

Přehled výrobků:

1. Standard

Bionis YE 18L, Bionis YE 10, >Bionis YE 38 - všeobecně „pikantní“ (savory) chuťový profil zvyšuje existující aroma.

Bionis YE NS – totéž ale bez soli

2. Umami

Bionis YE MX, Bionis YE MXE, Bionis YE MXE NS, Bionis YE GMX 18 - vysoký obsah 5 přírodních nukleotidů vytváří Umami efekt . Působí synergicky s ostatními ingrediencemi.

3. Dark notes

Bionis YE DRK, Bionis YE STDK – extrakt tmavší barvy může sloužit i k obarvení a zvýraznění chuti například lehce restovaného hovězího.

Biotaste

je řada chuťových zvýrazňovačů odvozených z kvasnic a kvasničných extraktů. Vyrábí se unikátní metodou vyvinutou vývojovým pracovištěm firmy Biorigin. Jednotlivé výrobky řady Biotaste zvýrazňují a posilují chutě, zvlášť restované hovězí, kuřecí a vepřovou chuť. Umožňují tak přímou aplikaci pro konkrétní účel.

Všechny výrobky řady Biotaste jsou přírodní a GMO Free.

Typické aplikace: polévky, bujóny, koření a kořenící směsi, slané pečivo a chuťovky, masné výrobky.

Přehled výrobků:

Biotaste CH - poskytuje chuť vařeného kuřecího.

Biotaste P - restovaná až vepřová chuť.

Biotaste B - restovaná až hovězí chuť.

Biotaste Meat - poskytuje měkkou všeobecně masovou až restovanou chuť.

Bioenhance

je řada chuťových zvýrazňovačů, které slouží k plnému vyniknutí přirozené chuti vašeho výrobku. Příjemně „zakulatí“ chuť, zvyší vnímání soli (tak umožní snížit obsah původní soli). S výhodou bývají produkty řady Bioenhace používány spolu s výrobky řady Bionis, se kterými se skvěle doplňují a vytvářejí tak synergický efekt.

Produkty řady Bioenhace jsou vyráběny kontrolovanou, několikastupňovou fermentací (speciálních kultur). Mají Kosher certifikát a jsou non GMO.

Typické aplikace: polévky, bujóny, koření a kořenící směsi, slané pečivo a chuťovky, masné výrobky a sýry.

Přehled výrobků:

Bioenhance SFE 201 (vyroben z dextrózy) – zvyšuje příjemný pocit slanosti a dodává čistý pocit chuťové plnosti bez alergenů. Využití s mořskou solí.

Bioenhance SW 40 MSF (vyroben z mléčné bílkoviny) - dodává přírodní zvýraznění (hovězí, slané, pečené, ostré, sýrové) chuti.

Biogard ND - přírodní přípravek na prodloužení trvanlivosti pekařských, masných a mléčných výrobků.
Deklarace - "Natural flavor". Díky specifickým podmínkám fermentace se získá v konečném výrobku vysoký obsah organických kyselin (zejm. kyseliny propionové). Na rozdíl od syntetického propionátu vápenatého je ale směs koncentrovaných organických kyselin v Biogardu výsledek přírodního postupu a proto není potřeba deklarovat žádná "E čísla".