Kompletní prezentaci výrobkového portfolia si můžete stáhnout ve formátu PDF zde
Bionis
je řada kvasničných extraktů získaných fermentací kvasinek druhu ,Saccharomyces cerevisiae.
Bionis zvýrazňuje původní chuť, dává jí bohatší „tělo“ s přirozeným Umami profilem. Všechny kvasničné extrakty Bionis jsou přírodní a GMO Free.Jednotlivé druhy kvasničných extraktů Bionis mají různý obsah soli, nukleotidů a aminokyselin. Tím tvoří pestrou paletu použitelnosti v téměř každé potravinářské oblasti.
Typické aplikace: polévky (i krémové), omáčky, bujóny, kořenící směsi, slané pečivo a chuťovky, masné výrobky, výrobky z rajčat a samozřejmě hotová jídla.
Přehled výrobků:
1. Standard
Bionis YE 18L, Bionis YE 10, >Bionis YE 38 - všeobecně „pikantní“ (savory) chuťový profil zvyšuje existující aroma.
Bionis YE NS – totéž ale bez soli
2. Umami
Bionis YE MX, Bionis YE MXE, Bionis YE MXE NS, Bionis YE GMX 18 - vysoký obsah 5 přírodních nukleotidů vytváří Umami efekt . Působí synergicky s ostatními ingrediencemi.
3. Dark notes
Bionis YE DRK, Bionis YE STDK – extrakt tmavší barvy může sloužit i k obarvení a zvýraznění chuti například lehce restovaného hovězího.
Biotaste
je řada chuťových zvýrazňovačů odvozených z kvasnic a kvasničných extraktů. Vyrábí se unikátní metodou vyvinutou vývojovým pracovištěm firmy Biorigin. Jednotlivé výrobky řady Biotaste zvýrazňují a posilují chutě, zvlášť restované hovězí, kuřecí a vepřovou chuť. Umožňují tak přímou aplikaci pro konkrétní účel.
Všechny výrobky řady Biotaste jsou přírodní a GMO Free.
Typické aplikace: polévky, bujóny, koření a kořenící směsi, slané pečivo a chuťovky, masné výrobky.
Přehled výrobků:
Biotaste CH - poskytuje chuť vařeného kuřecího.
Biotaste P - restovaná až vepřová chuť.
Biotaste B - restovaná až hovězí chuť.
Biotaste Meat - poskytuje měkkou všeobecně masovou až restovanou chuť.
Bioenhance
je řada chuťových zvýrazňovačů, které slouží k plnému vyniknutí přirozené chuti vašeho výrobku. Příjemně „zakulatí“ chuť, zvyší vnímání soli (tak umožní snížit obsah původní soli). S výhodou bývají produkty řady Bioenhace používány spolu s výrobky řady Bionis, se kterými se skvěle doplňují a vytvářejí tak synergický efekt.
Produkty řady Bioenhace jsou vyráběny kontrolovanou, několikastupňovou fermentací (speciálních kultur). Mají Kosher certifikát a jsou non GMO.
Typické aplikace: polévky, bujóny, koření a kořenící směsi, slané pečivo a chuťovky, masné výrobky a sýry.
Přehled výrobků:
Bioenhance SFE 201 (vyroben z dextrózy) – zvyšuje příjemný pocit slanosti a dodává čistý pocit chuťové plnosti bez alergenů. Využití s mořskou solí.
Bioenhance SW 40 MSF (vyroben z mléčné bílkoviny) - dodává přírodní zvýraznění (hovězí, slané, pečené, ostré, sýrové) chuti.
Biogard ND - přírodní přípravek na prodloužení trvanlivosti pekařských, masných a mléčných výrobků.
Deklarace - "Natural flavor". Díky specifickým podmínkám fermentace se získá v konečném výrobku vysoký obsah organických kyselin (zejm. kyseliny propionové).
Na rozdíl od syntetického propionátu vápenatého je ale směs koncentrovaných organických kyselin v Biogardu výsledek přírodního postupu a proto
není potřeba deklarovat žádná "E čísla".