Masný průmysl
Snížení obsahu soli.
- vařená šunka – přidáním Bionis YE MXE NS bylo dosaženo snížení obsahu soli o 25%
- vídeňské párky – přidáním Bionis YE MXE bylo dosaženo snížení obsahu soli o 20%
Pekařský průmysl (snack)
Snížení obsahu soli, zvýraznění chuťového sýrového profilu.
- slané pečivo (tyčinky) - přidáním Bionis YE10 a Bioenhance SFE 201 došlo ke snížení obsahu soli o 70%
Mlékárenský průmysl
- měkké sýry (typu lučina, žervé) – přidáním Biogard ND došlo ke zvýraznění chuťového profilu a prodloužení doby trvanlivosti
Instantní polévky
Hlavně snížení obsahu soli a glutamátu, zároveň zvýraznění chuťového profilu.
- kuřecí vývar – přidáním Bioenhance SFE 201 došlo ke snížení obsahu soli o 20%
Průmyslové fermentace
Kvasničné extrakty určené pro zintenzivnění rychlosti fermentace jsou designovány tak, že jsou efektivní a snadno dostupný zdroj základních nutrientů (uhlík, dusík, minerály, vitamíny) s minimálním obsahem soli. Takový kvasničný extrakt jako základní složka inokula efektivně přispívá k růstu a množení kvasinek před startem fermentace.
Například použitím Bionis YE CMF při fermentaci Lactobacillus acidophilus zvyšuje účinnost procesu fermentace.